20 Aralık 2011 Salı

Gülsel Ceren Güneş: Karakalem

gülsel ceren güneş-karakalem
“…” yükü ne kadar fazlaysa o kadar yavaş gider ya insan “…”
-gcg-
Bir avuç kitap Karakalem fakat içerisinde dünya yükü taşıyor.
Gülsel Ceren Güneş’in –Bir avuç insana ve Hakan Ulutaş’a- diye başladığı Karakalem son zamanlarda dudak bükerek okuduğum, çoğu cümlenin ardından kitabı kapatıp gökyüzüne baktığım nadir kitaplardan.

ZDC Yayıncılık tarafından çıkarılan Karakalem yayınevinin ikinci kitabı. Kitabın içerisinde hediye olarak gelen ayraç ise hayallerimin dizaynına sahip. Hatta Karakalem ile birlikte aldığım Hemingway’e Karakalem’de rastlamak mükemmel bir his!

Kitap 9 bölümden oluşuyor:

1-) Karakalem
2-) Teksas’ta İhtiras
3-) Günaydın Anne
4-) Aşkın Palyaço Hali
5-) Zehirli Maymunlar
6-) Mercan Balığı ile Kabuklu Parazit
7-) Saatler Damlarken
8.) Kapının Önü
9-) Gri’nin Siyahı, Siyah’ın Beyazı

Her öykünün bıraktığı tat ayrı. Şayet yüreğinizde başka bir anne sevgisi besliyorsanız gözyaşlarınız bu kitabın sayfalarıyla tanışabilir. Ders arasında okuduğum “Günaydın Anne” adlı öykü bir sonraki derse kızarık gözlerle girmeme neden oldu.

“…” Ayrıldığımız gün hamile kalan kadınların çocukları şimdilerde kreşe gidiyor olmalıydı. Aşkını çekiçle kırdığımdan beri görüşmemiştik “…”

Altını çizdiğim onlarca cümleden yalnızca birisi bu. Bugün tek solukta harika betimlemelerle süslü bir kitap okudum. Üstelik bu Gülsel Ceren Güneş’in ilk kitabı.

Şahsım adına önümüzdeki dönemlerde böylesi bir kalemi okuyacağım için çok mutluyum.

Kitap 82 sayfa artı samimi bir teşekkür yazısından oluşuyor. Türü: Öykü.

Üzerine sayfalar dolusu şey yazılabilecek kitabı buradan temin edebilir, en yakın kitabevine sipariş vererek alabilirsiniz.

Alınmalı, okunmalı.

Teşekkürler Gülsel Ceren Güneş!

artı ve eksilerimle.
mirfanK’11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder